Cícerová polievka so špenátom, indickým kari a kokosovým mliekom

Táto špenátová polievka patrí k veľmi jednoduchým a rýchlym receptom. Inšpiráciou pre polievku boli chuťové vplyvy Indie, no pri jej príprave sme sa spoliehali na bežné korenie, ktoré pripomína charakteristickú chuť Indie – indické kari, ktoré si určite nájdete doma.

  • 500 g mladých špenátových listov
  • 1 šalotka
  • lyžička indického karí
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml kvalitného kokosového mlieka
  • olivový olej extra virgin
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • domáce krutóny zo staršieho chleba

Na olivovom oleji jemne orestujte na drobno narezanú šalotku. Pridajte špenátové listy, rýchlo ich sparte, osoľte a okoreňte a pridajte aj lyžičku karí. Zalejte zeleninovým vývarom a asi 5 minút varte. Na záver vlejte do polievky kokosové mlieko, dobre zamiešajte, prípadne ešte dochuťte soľou a korením a chvíľu povarte. Polievku nemixujte. Podávajte s domácimi krutónmi.