Recept na vegánsky jablkový koláč

V stredu 1.11.2023 si pripomíname Svetový deň vegánov. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili recept na zdravý a chutný vegánsky jablkový koláč. 

  • 190 g múky
  • 80 g cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 ČL škorice
  • 1/2 ČL soli
  • 2 jablká nakrájané na malé kúsky
  • 240 ml rastlinného mlieka
  • 2 PL jablkovej detskej výživy alebo rastlinného jogurtu
  • 1 ČL jablčného octu
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Plech o veľkosti cca 20×20 cm vysteľte papierom na pečenie.
  • Rúru predhrejte na 170 stupňov Celzia.
  • V jednej miske zmiešajte suché ingrediencie a v druhej mokré.
  • Mokré ingrediencie pomaly primiešajte do suchých a zmes vylejte na plech.
  • Pečte 35 – 40 minút. 
  • Nechajte vychladnúť a servírujte.