V stredu 1.11.2023 si pripomíname Svetový deň vegánov. Pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili recept na zdravý a chutný vegánsky jablkový koláč.
Potrebujete – suché ingrediencie:
- 190 g múky
- 80 g cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL škorice
- 1/2 ČL soli
- 2 jablká nakrájané na malé kúsky
Potrebujete – mokré ingrediencie:
- 240 ml rastlinného mlieka
- 2 PL jablkovej detskej výživy alebo rastlinného jogurtu
- 1 ČL jablčného octu
- 50 ml rastlinného oleja
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
- Plech o veľkosti cca 20×20 cm vysteľte papierom na pečenie.
- Rúru predhrejte na 170 stupňov Celzia.
- V jednej miske zmiešajte suché ingrediencie a v druhej mokré.
- Mokré ingrediencie pomaly primiešajte do suchých a zmes vylejte na plech.
- Pečte 35 – 40 minút.
- Nechajte vychladnúť a servírujte.