Šošovica sa často objavuje v indickej a ajurvédskej kuchyni a je jedným z najstarších zdrojov potravy. Okrem toho, že jej konzumácia je mimoriadne zdravá, dajú sa z nej pripraviť chutné a aj netradičné recepty.
Šošovica, napríklad, obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, ktoré naše telo potrebuje na dobré budovanie svalov. Nadlho zasýti, pomáha pri chudnutí, dodáva železo, posilňuje výkonnosť mozgu a má veľa ďalších pozitívnych účinkov na naše zdravie. Okrem toho sa z nej dajú pripraviť ľahké, zdravé a chutné jedlá. Presvedčí Vás o tom náš šéfkuchár Patrik Fábik, ktorý ju pripravoval 9.12.2021 v Dámskom klube na RTVS.
Náš tip: Šošovica vždy patrila na vianočný stôl našich predkov. Symbolizuje hojnosť, zdravie, krásu a úspech. Pochutnať si na nej môžete aj ako na ingrediencii sviatočného menu, ktoré ešte nepoznáte. Trojchodové sviatočné Menu Indian RAJ, pripravené podľa princípov ajurvédy, bohaté na koreniny a jemné chute, nájdete v našej vianočnej ponuke.