Ajurvédske jedlá sú bohaté na koreniny a chute. Pre organizmus sú nielen výživné a zdravé, ale tiež ľahko stráviteľné, čo pomôže predísť tráviacim ťažkostiam počas sviatkov.
TOFU KAPOR (2 PORCIE)
Ingrediencie:
- 1 kocka tofu – lahôdkové alebo biele
- 1x nori riasa
- 3 PL mletých ľanových semienok
- 1/2 ČL soli
- 10 PL vody
- múka
- strúhanka
Postup:
Tofu rozdeľte na dva tenšie plátky. Z jednej kocky tak vzniknú dve „ryby.“
Nori riasu rozdeľte na polovicu, jemne navlhčite vodou a obaľte do nej tofu.
Ľanové semienka zmiešajte s vodou a soľou tak, aby vznikla mierne lepivá zmes.
Môžete začať s obaľovaním. Najskôr tofu obaľte v múke, potom jemne v ľanových semienkach a nakoniec v strúhanke. Stačí už len vypražiť z oboch strán do zlatohneda.
Náš tip: Skvelou prílohou môže byť domáci vegánsky majonézový šalát. Objednajte si ho v RAJ zdravia.